Hvad gør du når et medlem er past due? Retry failed payment vs. Settlement

Når et medlem er past due er det typisk fordi de ikke har haft penge på deres kort, og vores betalingssystem har derfor ikke kunne trække pengene. Sker dette, skal du som standard bruge den løsning der hedder retry failed payment

Du kan se, at et medlem er past due, når deres subscription status er lilla og der står past due i boksen. 

Som standard procedure skal du forsøge at trække pengene igen, ved at trykke på den grønne knap lige under den lilla, altså ‘retry failed payment’ knappen. Se markering 1 på billedet herunder.

Betalingssystemet tillader kun at prøve at trække betalingen igen et vist antal gange, har du brugt dem, er det altså her, at du kan blive nødt til at bruge settlement funktionen. 

Hvis retry failed payment ikke længere er muligt, eller hvis du har aftalt med fighteren at de kan slippe for deres skyldige beløb ved en engangsbetaling, så kan du lave et settlement. Settlement funktionen finder du ved at trykke på ikonet under ‘owed’ se markering 2 på billedet ovenover. 

Settlement betyder på godt dansk et forlig, og det er altså en engangsbetaling på hele eller dele af det skyldige beløb. Settlement skal kun bruges, hvis du ved at fighteren ikke får betalt det skyldige beløb og i har aftalt med vedkommende at i laver en engangsbetaling for at komme det skyldige beløb til livs. 

Trykker du på “owed” ikonet, kommer du ind på en side, der ligner den på billedet herunder, hvor du kan du se en oversigt over det/de skyldige beløb og hvilken dato det skulle være betalt. 

Du bliver her præsenteret for 3 muligheder: enten kan du slette betalingen, lave et settlement eller retry failed payment.  

Hvis du endnu ikke har brugt retry failed payment funktionen, skal du prøve det først. Kan du ikke det, kan du bruge settlement funktionen. 

Eksempel: 

Her skylder fighteren 351 kr, det kan være, at i har aftalt at fighteren kun behøver at betale 200 kr og så lader i den ligge der. Så taster du bare 200 i settlement feltet og trykker ‘pay’, så trækker systemet 200kr fra fighterens kort og det skyldige beløb er væk. 

Hvis en fighter har flere skyldige beløb, der ikke kan trækkes igennem retry failed payment, er det vigtigt at du opretter en settlement for hvér og et beløb, da de skyldige beløb ellers vil blive liggende ved fighteren. 

Vær også opmærksom på, at hverken klub eller medlem modtager en kvittering når i benytter en settlement.